×

2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine İlişkin AB Davranış Kuralları için En İyi Uygulama Kılavuzları Bölüm-4



2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine  İlişkin
AB Davranış Kuralları için
En İyi Uygulama Kılavuzları
Bölüm-4


Yazarlar 
Acton, M., Bertoldi, P., Booth,




 
Aşağıdaki JRC Teknik Raporu Avrupa Birliği  web sitesindeki orjinal İngilizce versiyonundan  alınarak  ETP Celal Ünalp, Sabri Günaydın tarafından yapay zeka çeviri yazılımları kullanarak Türkçe'ye çeviri yapılmış , kontrol edilerek düzenlenmiştir.Rapor bölümler halinde yayınlanacaktır.
 
Kaynak: https://e3p.jrc.ec.europa.eu/sites/default/files/documents/publications/jrc136986_2024_best_practice_guidelines.pdf 

Bu yayın tüm hakları saklı olmak üzere telif hakkıyla korunmaktadır. 

Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nin, JRC Teknik Rapor yazarlarının Türkçe çeviri ile ilgili sorumluluğu yoktur. ETP Türkçe çeviri ve düzenleme sorumluluğunu üstlenir.

Türkçe çeviride  göreceğiniz olası hataları " iletisim@etp.com.tr "  adresine e-posta göndermenizi rica ederiz. 

Bu raporun ETP Portalımızda yayını ile ilgili bize izin veren , destek ve kılavuz olan   Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nden Mr. Brian Killeen 'e  teşekkür ederi


4.2    Yeni BT Hizmetlerinin Dağıtımı

BT hizmetlerinin hizmet mimarisi, yazılımı ve dağıtımı, en az BT donanımınınki kadar büyük bir etkiye sahiptir.
 



 

4.3    Mevcut BT Donanım ve Hizmetlerinin Yönetimi

Veri merkezine kurulmakta olan yeni hizmetlere ve donanımlara odaklanmak yaygındır, ancak mevcut hizmet ve fiziksel varlığın içinden enerji ve maliyet azaltımı elde etmek için önemli fırsatlar da vardır.



 
4.4    Veri Yönetimi

Depolama, veri merkezinde hem maliyet hem de enerji tüketimi açısından önemli bir büyüme alanıdır. Genel olarak depolanan verilerin önemli bir kısmının gereksiz ya da yinelenmiş olduğu veya hızlı erişim gerektirmediği ve bunun çoğu kuruluş için zorluk teşkil ettiği kabul edilmektedir. Bazı sektörler, hükümetlerden veya düzenleyici kurumlardan gelen çok geniş ve spesifik olmayan veri saklama talimatları nedeniyle özel bir soruna sahiptir. Veri depolamada çok az yapının olduğu durumlarda, bu düzenlemelerin uygulanması, düzenlemeler tarafından gerekli görülmeyen büyük hacimli verilerin gereksiz yere yoğun bir şekilde korunmasına ve arşivlenmesine neden olabilir.
 


Bundan sonraki bölümde " Soğutma, Hava Akışı Yönetimi ve Tasarımı, Soğutma Yönetimi  " anlatılacaktır.
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt