×

2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine İlişkin AB Davranış Kuralları için En İyi Uygulama Kılavuzları Bölüm-9


2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine  İlişkin
AB Davranış Kuralları için
En İyi Uygulama Kılavuzları
Bölüm-9


Yazarlar 
Acton, M., Bertoldi, P., Booth


 
Aşağıdaki JRC Teknik Raporu Avrupa Birliği  web sitesindeki orjinal İngilizce versiyonundan  alınarak  ETP Celal Ünalp, Sabri Günaydın tarafından yapay zeka çeviri yazılımları kullanarak Türkçe'ye çeviri yapılmış , kontrol edilerek düzenlenmiştir.Rapor bölümler halinde yayınlanacaktır.
 
Kaynak: https://e3p.jrc.ec.europa.eu/sites/default/files/documents/publications/jrc136986_2024_best_practice_guidelines.pdf 

Bu yayın tüm hakları saklı olmak üzere telif hakkıyla korunmaktadır. 

Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nin, JRC Teknik Rapor yazarlarının Türkçe çeviri ile ilgili sorumluluğu yoktur. ETP Türkçe çeviri ve düzenleme sorumluluğunu üstlenir.

Türkçe çeviride  göreceğiniz olası hataları " iletisim@etp.com.tr "  adresine e-posta göndermenizi rica ederiz. 

Bu raporun ETP Portalımızda yayını ile ilgili bize izin veren , destek ve kılavuz olan   Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nden Mr. Brian Killeen 'e  teşekkür ederiz. 





9.3    Enerji Kullanımı ve Çevresel Performans Raporlaması

Enerji kullanımı ve çevresel (sıcaklık ve nem) verilerin tesisin enerji verimliliğinin yönetilmesinde kullanılabilmesi için düzenli olarak raporlanması gerekmektedir.





 
9.4    BT Raporlama

BT donanımının kullanımı, veri merkezinin enerji verimliliğinin optimize edilmesinde kilit bir faktördür. Belirli dahili iş ihtiyaçlarıyla ilgili toplu verileri raporlamayı düşünün. Etkili açık ölçümler ve raporlama mekanizmaları geliştirilmeye devam ederken bu Uygulama isteğe bağlı kalacaktır.


 

10  Uygulamaların asgari beklenen hale gelmesi

Aşağıdaki Uygulamaların, Davranış Kurallarının gelecekteki güncellemelerinde beklenen asgari Uygulamalar haline gelmesi planlanmaktadır. Uygulamaların beklenen hale geleceği Davranış Kuralları güncelleme yılı tabloda gösterilmiştir.
 

11   Değerlendirmeye Alınan Maddeler

Bu bölüm, sektör araştırma ve geliştirme veya standart kuruluşları vb. tarafından hazırlandıktan sonra En İyi Uygulamalara dahil edilmek üzere değerlendirilmekte olan önerilen öğeleri içermektedir. CEN/CENELEC/ETSI Yeşil Veri Merkezleri Koordinasyon Grubu (CEN/CLC/ETSI CG GDC) tarafından sağlanan ve tüm veri merkezi standartları ortamının bir görünümünü sunan rutin olarak güncellenen belgeler şu adreste bulunabilir: https://www.cencenelec.eu/areas-of-work/cenelec-sectors/digital-society-cenelec/green-data-centres/
 



 
Tabloların listesi

Tablo 1 Katılımcı Türleri   
Tablo 2 Sorumluluk alanları 
Tablo 3 Yaygın başvuru sahibi türleri için sorumluluk alanları   

 
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt