×

2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine İlişkin AB Davranış Kuralları için En İyi Uygulama Kılavuzları Bölüm-7


2024 Veri Merkezi Enerji Verimliliğine  İlişkin
AB Davranış Kuralları için
En İyi Uygulama Kılavuzları
Bölüm-7


Yazarlar 
Acton, M., Bertoldi, P., Booth

 
Aşağıdaki JRC Teknik Raporu Avrupa Birliği  web sitesindeki orjinal İngilizce versiyonundan  alınarak  ETP Celal Ünalp, Sabri Günaydın tarafından yapay zeka çeviri yazılımları kullanarak Türkçe'ye çeviri yapılmış , kontrol edilerek düzenlenmiştir.Rapor bölümler halinde yayınlanacaktır.
 
Kaynak: https://e3p.jrc.ec.europa.eu/sites/default/files/documents/publications/jrc136986_2024_best_practice_guidelines.pdf 

Bu yayın tüm hakları saklı olmak üzere telif hakkıyla korunmaktadır. 

Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nin, JRC Teknik Rapor yazarlarının Türkçe çeviri ile ilgili sorumluluğu yoktur. ETP Türkçe çeviri ve düzenleme sorumluluğunu üstlenir.

Türkçe çeviride  göreceğiniz olası hataları " iletisim@etp.com.tr "  adresine e-posta göndermenizi rica ederiz. 

Bu raporun ETP Portalımızda yayını ile ilgili bize izin veren , destek ve kılavuz olan   Avrupa Birliği Yayınlar Ofisi'nden Mr. Brian Killeen 'e  teşekkür ederiz. 




6    Veri Merkezi Güç Donanımları

Tesis altyapısının diğer önemli kısmı güç koşullandırma ve dağıtım sistemidir. Bu sistem normalde kesintisiz güç kaynaklarını, güç dağıtım ünitelerini ve kablolamayı içerir ancak yedek jeneratörleri ve diğer donanımları da içerebilir.

6.1    Yeni Güç Donanımlarının Seçimi ve Dağıtımı

Güç dağıtım donanımı, veri merkezinin verimliliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve kurulduktan sonra uzun yıllar boyunca çalışma eğilimindedir. Tasarım sırasında güç donanımının dikkatli bir şekilde seçilmesi, tesisin ömrü boyunca önemli tasarruflar sağlayabilir.




 
6.2    Mevcut Güç Donanımlarının Yönetimi


 
7    Diğer Veri Merkezi Donanımları

Enerji, ofis ve depolama alanları gibi tesisin veri merkezi olmayan zemin alanlarında da kullanılır. Bu alanlardaki enerji verimliliği, ilgili AB standartları, LEED, BREEAM vb. gibi ilgili bina standartlarına göre optimize edilmelidir.

7.1    Genel Uygulamalar

Bu genel uygulamalar veri katı için geçerlidir ve herhangi bir sürdürülebilir bina standardı kullanılmıyorsa binanın geri kalanına genişletilebilir.


8    Veri Merkezi Binası

Veri merkezi binasının konumu ve fiziksel düzeni, esneklik ve verimlilik elde etmek için önemlidir. Taze hava soğutma gibi teknolojiler, mevcut bir binada bulunmayabilecek önemli fiziksel tesis alanı ve hava kanalı alanı gerektirir.

8.1    Bina Fiziksel Yerleşimi

Binanın fiziksel yerleşimi, uygulanabilir teknolojiler ve elde edilebilir verimlilikler üzerinde temel kısıtlamalar getirebilir

8.2    Bina Coğrafi Konumu

Bazı operatörlerin bir veri merkezi için coğrafi konum seçme şansı olmasa da, bu durum, öncelikle dış iklimin etkisi yoluyla elde edilebilir verimliliği etkilemektedir.

8.3    Su kaynakları

Veri merkezleri soğutma ve nem kontrolünde önemli miktarda su kullanabilir, düşük enerji yoğunluklu su kaynaklarının kullanımı veri merkezinin etkin enerji tüketimini azaltabilir.
 
Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt