×

2023 Yılı Elektrik Dağıtım Sektör Raporu Yayımlandı!


2023 Yılı Elektrik Dağıtım Sektör Raporu Yayımlandı!






































Raporu "pdf" olarak indirmek için lütfen tıklayınız. 


Rapor ile ilgili meslektaşımız Avni Aydoğan'ın aşağıdaki sorusu olmuştur. 

Sayın ELDER yetkilisi,
Yayınlanan raporda bazı çelişkiler görülüyor. Bu konularda ilgili kamuoyuna aydınlatma yapılmasını öneririm.

Bunlar:

1. Raporun 8. sayfasında, kayıp oranı %10,40 olarak belirtilmektedir. Öncelikle bu oran KAYIP+KAÇAK olarak belirtilmelidir, diye düşünüyorum. Asıl sorun ORAN. %10,40 olarak belirtilen değer alttaki tabloda verilen oranların toplamının ortalamasıdır. Dağıtım şirketlerinin aldıkları ve sattıkları elektrik miktarı, bölgesel olarak büyük değişiklik göstermektedir. O nedenle “ortalamanın ortalamasını” almak doğru değildir. Bu durum basit bir Excell tablosunda daha rahat görülecektir.

2. Sayfa 22’de yer alan tablolarda bulunan veriler toplandığında ÜRETİM ile TÜKETİM arasında bir fark bulunmamaktadır. 328.580 GWh saat üretilmiş ve aynı miktarda tüketilmiş.(üretilen miktara ithalat ve ihracat farkı dahil edilmiştir.) Eğer tablo verilerini okumada farklı bir durum yok ise burada ciddi bir aritmetik hata yapılmıştır.

Umarım en kısa zamanda bu konularda aydınlatıcı bir açıklama yapılacaktır.

Avni Aydoğan



Raporla ilgili görüşlerinizi " iletisim@etp.com.tr "   adresimize gönderebilirsiniz. Gelen görüşler ve bu görüşlere ELDER 'den gelen açıklamalar, cevaplar ETP Portalımızda yayınlanacaktır. 


Paylaş:
E-BÜLTEN KAYIT
Güncel makalelerimizden haberdar olmak için e-bültene kayıt olun!
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
E-Bülten Kayıt